Utbytte

Utbytte

tirsdag 4. juni 2013

Første innleggDenne bloggen er fortsettelsen av min tidligere blogg www.utbytte.blogspot.com. Grunnen til at jeg startet en ny blogg er for strategien min har utviklet seg betydelig fra slik den var for ett til to år siden. Derfor tror jeg det blir mest riktig og minst forvirrende å starte et nytt kapitel av min investeringsstrategi med en ny blogg.

De som kjenner til meg og min investeringsstrategi fra min tidligere blogg, vet at utbytte er kjernen av min strategi. Slik vil det også fortsette å være. Den største forskjellen nå er at jeg vil prøve å øke avkastningen uten å øke risikoen i like stor grad.

Målet er fortsatt økonomisk uavhengighet gjennom faste, jevne, stabile og økende utbytter, store nok til og dekke alle mine økonomiske behov.

Slik at både retningen, destinasjonen (økonomisk uavhengighet) og fremkomstmiddelet (utbytte) er det samme. Det eneste som har endret seg er hvilken vei jeg vil gå for å komme der.

Da jeg avsluttet www.utbytte.blogspot.com hadde jeg akkurat endret strategien fra å geare porteføljen til ingen gearing. Jeg hadde også begynt å redusere diversifisering av porteføljen og å øke andelen frontlinjeselskap, mens jeg reduserte andelen kjerneselskap.

Hovedgrunnen for dette er at jeg tror mengden risiko ikke vil øke noe mer enn hva den var da jeg gearet porteføljen. Men jeg tror avkastningspotensialet nå er større enn da jeg gearet porteføljen. Derfor skal denne endringer i praksis gi meg bedre avkastning, samtidig som risikoen er på samme nivå som tidligere.

Oppsummert er dette hvor jeg er nå og hvor denne bloggen også starter.

In real life, strategy is actually very straightforward. You pick a general direction and implement like hell.
- Jack Welch in Winning, 2005

4 kommentarer:

 1. Godt å se du er i gang med blogg igjen. Savnet den:) mvh brer

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Blir nok ikke like aktiv som tidligere, men skal prøve å holde det jevnt gående. :)

   Slett
 2. Hei

  Jeg sitter for tiden og leter etter aksjer jeg skal investere i som en hobby. Kom over siden din og likte den veldig godt og har lagret i favoritter.

  Jeg biter merke i at du ikke har noe fisk i porteføljen din. Jeg vurderer Marine Harvest, SalMar og Lerøy/Austevoll.

  Hvorfor holder du deg borte fra fisk? Er det pga P/E > 20 ?

  Mvh fiskespekulanten

  SvarSlett
 3. Hei

  Fint at du liker siden :)

  Jeg holder meg ikke borte fra fisk. Jeg er bare ikke investert i den sektoren akkurat nå, slik jeg heller ikke er investert i IT, farmasi eller forbrukervarer for øyeblikket. Jeg var investert i MHG i noen år, men er ikke det nå lenger. Det er ikke fordi jeg ikke liker oppdrettsbransjen, det er bare andre selskaper jeg mener ser mer attraktive ut, og de er ikke i oppdrettsbransjen. Men jeg følger med på blant annet MHG, og det er godt mulig min neste investering blir der om prisen og markedet ser riktig ut. :)

  SvarSlett